Anika Noni Rose har fått en roll i Showtimes Let the Right One In

  • 16 april 2021
Tony Award-vinnaren Anika Noni Rose har fått en roll i Showtimes TV serieversion av "Låt den rätte komma in".

Serien är Inspirerad av Johns bästsäljande roman och dess svenska filmatisering och kretsar kring Mark (Demián Bichir) och hans 12-åriga dotter Eleanor, vars liv förändrades för evigt 10 år tidigare när hon förvandlades till en vampyr. Eleanor, inlåst sedan 12 års ålder, lever ett slutet liv och kan endast gå ut nattetid medan hennes far gör sitt bästa för att förse henne med den minimala mängd mänskligt blod hon behöver för att överleva.

Rose spela Naomi som cyniskt balanserar livet som ensamstående mor med sin karriär som mordutredare. Hon gör allt för sin son, Isaiah, och det glädjer henne när han blir vän med flickan som just flyttat in bredvid - tills hon börjar misstänka att något är fel med de nya grannarna.

”Let the Right One In” beskrivs som ett förhöjt genre-drama, som vänder en naturalistisk lins mot mänsklig svaghet, styrka och medkänsla. Pilotavsnittet är producerad av Andrew Hinderaker och Seith Man och Bichir kommer även att fungera som producent i den potentiella serien. John är inte inblandad personligen i projektet.

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?